Uusia almalaisia: Timo Pyhäluoto aloitti Raahessa

ALMAn osaajien joukko on jälleen kasvanut, kun Timo Pyhäluoto aloitti projekti-insinöörinä ALMAn hiljattain perustetussa Raahen yksikössä. Hän vahvistaa erityisesti asiakasprojektien ja tukipalveluiden tiimiä.

Teollisuuden projektoinnit ja kunnossapidon kehitys ovat osaamista, jota arvostavat niin ALMAn asiakkaat kuin uudet kollegat. 7.toukokuuta aloittanut Timo Pyhäluoto onkin mies paikallaan ALMAlla. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus suunnittelutehtävistä ja hän on toiminut muun muassa Raahen Voiman voimalaitosprojekteissa useissa erilaisissa tehtävissä.

ALMAn toimitusjohtaja Juha Nissilä kuvailee uutta projekti-insinööriä vahvaksi osaajaksi teollisuuden sähköistyksen sekä automaation investointiprojektien ja kunnossapitosuunnittelun alueella.

”Timolla on hyvä tuntemus voimalaitos- ja prosessiteollisuudesta. Lisäksi hänellä on kokemusta raskaan teollisuuden modernisointi- ja investointiprojekteista sekä tietämystä teollisuuden standardeista, tunnusjärjestelmistä ja dokumentoinnin hallinnasta. Timo tukee erinomaisesti Raahen toimipisteen miehitystä sekä kehittää myös asiakaspalvelumuotoiluamme”, hän toteaa.

ALMAn ohjelmistot tuttuja jo entuudestaan

Koulutukseltaan Pyhäluoto on automaatioinsinööri ja valmistunut Kokkolan ammattikorkeakoulusta 2007.

”Ennen ALMAa työskentelin Alten Finlandilla sähkö-automaatiosuunnittelijana. Suunnittelualan tehtäviä olen tehnyt reilut 10 vuotta ja kokemusta on kunnossapitosuunnittelusta sekä pienistä ja isoista suunnittelu- ja käyttöönottoprojekteista. Suunnittelutöissä käytin työvälineenä muuten ALMAn ohjelmistoa”,  hän mainitsee.

Rauhallisena ja vastuuntuntoisena miehenä pidetyn miehen periaatteina niin työssä kuin elämässä yleensäkin on ”Se pidetään, mikä luvataan”.

Entä miten hän kuvailee itse itseään?

”Olen tekninen, ratkaisukeskeinen ja huumorintajuinen. Vaikka en pidä itseäni erityisen sosiaalisena, tulen erittäin hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Ominaista minulle on, että oli asia mikä hyvänsä  - kahvinkeitin tai galaksi - niin olen kiinnostunut, miten se toimii ja miksi.

Lämpimästi tervetuloa joukkoomme, Timo.