Tracegrow Oy luottaa ALMAn dokumentaationhallintaan ja kunnossapitojärjestelmään

Kunnossapitojärjestelmän hankinta on tärkeä huomioida hyvissä ajoin erilaisissa tehdasprojekteissa, jottei olla usean järjestelmän loukussa.

Tuotantolaitoksen tehokkuus vaatii monen osa-alueen toimivuutta.  Alkaliparistoista nestemäistä lannoitetta tekevä Tracegrow Oy löysi kumppanin tehtaansa kunnossapitoon ja dokumenttien hallintaan ALMAsta.

Lähtötilanteessa Tracegrow Oy:llä oli tarve saada tehtaan toimintaan liittyvät tärkeät tiedot talteen paremmin. Yrityksen toimintaa valvoo maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalaan kuuluva Ruokavirasto, mikä asettaa tiedonhallinnalle omat vaatimuksensa. Näin ollen kirjausmenetelmien on oltava tarkkoja ja tietojen helposti löydettävissä, jotta laitoksella voidaan osoittaa koska tahansa valmistusketjun aukottomuus ja toiminnan laatu.

Aikaikkuna kunnossapitojärjestelmän käyttöönottoon Kärsämäen tuotantolaitoksellamme oli noin puolitoista vuotta. Tehtaamme käynnistettiin 2018 ja etsimme kumppania, joka voisi tarjota meille apua niin tiedonhallinnassa kuin kunnossapidossa. Dokumenttien tallennukseen meillä oli käytössä toinen järjestelmä, mutta se ei vastannut näihin molempiin tarpeisiimme ja lisäksi sen käyttö koettiin hankalana, avaa yrityksen toimitusjohtaja Mikko Joensuu hankinnan taustoja.

Mihin kaikkeen järjestelmä taipuu ja sopiiko se itselle?

Vastaavassa hankintatilanteessa oleville Mikko Joensuu antaa oman vinkkinsä:

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mihin kaikkeen hankittava järjestelmä sopii. Järjestelmissä on omat lainalaisuutensa ja on syytä tarkistaa, että kokonaisuus soveltuu itselle. ALMA soveltui meille ja tarjosi sitä, mitä tarvitsimme. Fokuksessa ollut luotettava tiedon säilyminen on varmistettu, samoin kunnossapidon toimivuus, hän huomauttaa.

Vuonna 2012 toimintansa aloittanut Tracegrow Oy on kiertotalouden parissa toimiva suomalainen yritys. Se on kehittänyt ainoana yrityksenä maailmassa teknologian, jonka avulla käytetyistä alkaliparistoista voidaan valmistaa tehokkaita ja puhtaita mikroravinnetuotteita maanviljelyyn.

LUE LISÄÄ:

Tutustu Tracegrow Oy:n koko referenssitarinaan