Tampereen Sähkölaitos valitsi Vitec ALMAn kunnossapidon toiminnanohjausjärjestelmän

Tampereen Sähkölaitos Oy valitsi Vitec ALMAn toimittaman kunnossapito-, suunnittelu-, projektinhallinta- ja dokumentaatiohallintajärjestelmän tehostaakseen omaa toimintaansa.

Tampereen Sähkölaitos haluaa kehittää toimintaansa jatkuvasti ja huomasi kehitystyönsä ohessa, että sen omaisuudenhallintakäytössä olevat nykyiset kunnossapito-, suunnittelu- ja dokumentaationhallintajärjestelmät kaipasivat päivitystä. Niinpä yritys kilpailutti ja vertaili useiden eri toimittajien järjestelmiä vuoden 2019 syksyllä. Kilpailutuksen tuloksena voittajaksi valittiin Vitec ALMAn tietojärjestelmä.

"Tietojärjestelmäuudistuksen yhteydessä halusimme uudistaa kunnossapitotietojärjestelmämme sellaiseksi, joka tuo omaisuudenhallintaamme lisäarvoa" kertoo Tampereen Sähkölaitos Oy:n Energia-yksikön johtaja Paavo Knaapi.

Vitec ALMAn järjestelmä oli Knaapin mukaan yritykselle kokonaistaloudellisesti paras vaihtoehto. Sen käytettävyys, mobiiliominaisuudet sekä dokumentoinninhallinta olivat korkealla tasolla, mitkä olivat Tampereen Sähkölaitoksen prioriteettilistalla erittäin tärkeitä asioita.

Joustavat mobiiliominaisuudet

Kilpailutus aloitettiin vuoden 2019 syksyllä ja uudistusprojekti käynnistyi huhtikuussa 2020. Uuteen järjestelmään siirretään ja yhdistetään paljon dataa olemassa olevista järjestelmistä.

"Odotamme, että Vitec ALMAn järjestelmä tuo kunnossapidon prosesseihimme paljon lisäarvoa. Järjestelmän käytettävyys on hyvä ja mobiiliominaisuudet tukevat toimintamme laaja-alaisuutta ja tuovat lisää joustavuutta. Uuden tietojärjestelmän avulla saamme esimerkiksi nykyiset paperisina olevat luvat vietyä suoraan järjestelmään", sanoo Knaapi.

Vitec ALMAn toimitusjohtaja Juha Nissilän mukaan ALMAn järjestelmän valinta Tampereen Sähkölaitokselle on hieno luottamuksen osoitus. Se on hänen mukaansa myös tulosta ALMAn pitkäkestoisesta tuotekehityksestä, jonka avulla asiakkaille voidaan toimittaa kokonaisvaltaisia ratkaisuja.

"Olemme onnekkaita, että saamme tehdä yhteistyötä Suomen parhaiden energia-alan toimijoiden kanssa, jotka panostavat kehitykseensä ennakkoluulottomasti, myös näin poikkeusolosuhteiden aikana. Odotammekin innolla, että pääsemme yhdessä nostamaan Tampereen Sähkölaitoksen omaisuudenhallinnan prosesseja uudelle tasolle", hän toteaa.

 

Tampereen Sähkölaitos Oy on moderni energiakonserni, joka tuottaa kotimaista, uusiutuvaa energiaa sekä kehittää aktiivisesti tulevaisuuden energiaratkaisuja. Sähkölaitos vähentää suunnitelmallisella kehitystyöllään energiantuotantonsa hiilidioksidipäästöjä sekä luo työpaikkoja Pirkanmaalle. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 288 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa oli lähes 400 osaajaa. https://www.sahkolaitos.fi/

.