Miten saadaan fiksumpaa tiedonhallintaa kiinteistöön?

Teknisen tiedon määrä lisääntyy päivä päivältä kiinteistöjen uudis- ja peruskorjausrakentamisessa. Miten voi edetä tilanteessa, kun nykyinen huoltokirjaratkaisu ei enää tue toimintaa?

Rakennukset sisältävät nykyisin huomattavan määrän erilaista tekniikkaa ja kiinteistön omistaja löytää itsensä usein tilanteesta, jossa normaali kiinteistön huoltokirjaratkaisu ei enää riitä. Näin on varsinkin silloin, kun halutaan ohjata kiinteistön energiakulutusta ja huoltojen kustannuksia sekä varmistaa kiinteistön turvallinen ja ympäristöystävällinen toiminta.

Kuten missä tahansa uudistuksessa ja toiminnan kehittämisessä, on aluksi syytä kirjata itselleen, mikä tarve on muutoksen taustalla.

Onko se esimerkiksi jokin seuraavista tilanteista?

  • Kiinteistöön on suunnitteilla investointiprojekti ja olet etsimässä ratkaisua projektinhallintaan ja siihen liittyvään tekniseen tiedonhallintaan
  • Kiinteistön LVIAS-dokumentaatio on puutteellista ja olet etsimässä tähän uutta ratkaisua
  • Kiinteistön LVIAS-dokumentaation ylläpito on työlästä ja vie paljon aikaa
  • Haluat varmistaa, että kiinteistön dokumentaatio täyttää oleelliset turvallisuusvaatimukset
  • Kiinteistön ylläpitohenkilöstön käytössä ei ole tekninen dokumentaatio (LVIAS) huolto- ja korjaustöitä tehdessä
  • Haluat varmistaa, että kiinteistön tekninen dokumentaatio tukee kiinteistön elinkaarijohtamista
  • Haluat, että kiinteistön huoltokirja- ja tekninen dokumentaatioratkaisut ovat samassa ohjelmistossa
  • Kiinteistön hoito- ja huolto-ohjelmien dokumentit on ylläpitohenkilöstön käytössä

ALMA tuo fiksumpaa tiedonhallintaa kiinteistöihin

ALMA on paremmin tunnettu teollisuuden tuotantolaitosten järjestelmäratkaisuista, joiden yksi osa-alue on ollut rakennus- ja kiinteistötiedonhallinta.  ALMA soveltuu kuitenkin hyvin myös pelkästään kiinteistöjen tiedonhallintaan.

ALMAn liiketoimintapäällikkö Jukka Manninen toteaakin ALMAn olevan erinomainen apu kiinteistöjen tiedonhallinnassa:

”Pitkä kokemus teollisuusympäristöjen moninaisten teknisten ympäristöjen hallinnasta sekä kunnossapidosta-, suunnittelusta- ja projektoinnista antaa ALMAlle mahdollisuuden toteuttaa kiinteistöpuolelle täysin uusia innovatiivisia toteutuksia. Meiltä löytyy kokonaisvaltainen ja skaalautuva ratkaisu kiinteistöomaisuudenhallintaan. Tämä käsittää integroidun kiinteistötietojen, teknisten laitteiden ja järjestelmien hallinnan, dokumentaationhallinnan, huoltokirjan sekä projektipankin. ”

ALMAa voidaan hyödyntää myös olemassa olevien huoltokirjaratkaisujen yhteydessä. Esimerkiksi ALMAn teknisen tiedon hallinta on liitettävissä olemassaolevaan huoltokirjaan sekä kiinteistöautomaatioon. Tämä mahdollistaa sen, että kiinteistön huollosta vastaavilla on mahdollisuus viankorjauksen sekä huoltojen yhteydessä käyttää teknistä dokumentaatiota.

Kysy lisää:

Jukka Manninen, business manager
p. 050 356 2292
jukka.manninen@alma.fi

 

LUE AIHEESTA MYÖS TÄÄLTÄ: Kunnossapito ja huoltotoiminnot