Loiste hankki ALMA-järjestelmän parempaan omaisuudenhallintaan ja kunnossapitoon

Loiste on valtakunnallisesti toimiva energiakonserni, jonka juuret ovat Kainuussa. Kun Loiste halusi päästä kiinni nykyaikaiseen töidenhallintaan, hankittiin konserniin kilpailutuksen jälkeen Vitec ALMAn omaisuudenhallinta- ja kunnossapitojärjestelmä.

Loiste tarjoaa asiakkailleen muun muassa sähköä, kaukolämpöä ja verkonvalvontapalveluita. Energiaa tuotetaan pääasiassa kotimaisilla polttoaineilla sekä vesi- ja tuulivoimalla. Loisteen laitteistot ja kiinteistöt ovat tyypillisesti pitkäikäisiä sijoituksia, ja myös yhteistyökumppanuuksissa arvostetaan jatkuvuutta.

- Kaikista tärkein asia meille oli ALMA-järjestelmän joustavuus ja räätälöitävyys. Meillä oli joitakin toimintamme kannalta ehdottomia vaatimuksia muun muassa standardien hyödyntämiseen ja raportointiin liittyen, jotka ALMAlla onnistuivat. Toinen merkittävä asia oli ulkoistettujen työprosessien lähes reaaliaikainen seurantamahdollisuus. Työvirtauksen seuranta järjestelmän läpi toimii alusta loppuun saakka hyvin, mikä tehostaa päätöksentekoa ja vähentää väärinymmärryksiä. Kolmantena seikkana on mainittava ALMAn mobiiliominaisuudet, joiden ansiosta järjestelmän käyttö on täysin mahdollista paikasta ja ajasta riippumatta, kertoo konsernin kehityspäällikkö Antti Lappalainen.

Järjestelmällä on tällä hetkellä noin 40 käyttäjää, mutta käyttäjämäärä tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Järjestelmään ollaan ottamassa mukaan myös uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi varastonhallinta on yksi jo sovituista järjestelmän uusista ratkaisuista.

LUE LISÄÄ:

Tutustu Loisteen koko referenssitarinaan