LKAB ja ALMA Consulting Oy sopimukseen

LKAB ja ALMA Consulting Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen KK4 ja KA3 pelletointilaitoksien instrumentointi- ja sähködokumentaation konvertoinnista. Projektissa olemassa oleva Smartplant dokumentaatio konvertoidaan LKAB:n dokumenttienhallintajärjestelmään sopivaan muotoon. Tavoitteena on saavuttaa kunnossapidolle kustannustehokkaampi dokumentointitapa, parantaa dokumentaation käytettävyyttä sekä parantaa käyttövarmuutta.

Projektijohtaja Ola Paganus: ”LKAB on investoinut paljon viime vuosina ja tulee investoimaan myös tulevina vuosina. Tarvitsemme uusia toimittajia ja ALMA Consulting on osoittanut osaamisensa vuoden alussa tehdyssä pilottiprojektissa.”

”Projekti on yrityksellemme tärkeä avaus Ruotsin markkinoille ja kaivosteollisuuteen. Yhteistyö LKAB:n kanssa on sujunut mukavasti ja olemme erittäin iloisia päästessämme toimittamaan projektin”, kertoo operatiivinen johtaja Niko Pahkala.

Molemmat yritykset toivovat voivansa jatkaa yhteistyötä tulevaisuudessa myös muissa projekteissa.

ALMA Consulting käyttää projektissa keskeisenä työkalunaan ALMA-järjestelmää. ”Tehokas ja innovatiivinen järjestelmä on oleellinen tekijä tehokkaassa projektoinnissa ja se antaa meille mahdollisuuden tehdä virheetöntä jälkeä kerralla.” sanoo projektivastaava Janne Mäkinen.

Projektilla on merkittävä vaikutus ALMA Consultingin liikevaihtoon vuonna 2014 ja 2015.

LKAB eli Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag on korkean teknologian kaivosyhtiö, jonka päätoimiala on rautamalmin louhinta Kiirunan ja Malmbergetin rautaesiintymistä. LKAB on yksi maailman johtavista rautamalmin jalostajista terästeollisuudelle ja kasvava toimittaja myös muille teollisuusmineraaleille eri teollisuuden aloille. Suurin osa rautamalmin tuotteista myydään eurooppalaisille terästehtaille. Muita tärkeitä markkina-alueita ovat Pohjois-Afrikka, Lähi-itä ja Aasia. Muiden teollisuusmineraalien myynti keskittyy lähinnä Eurooppaan ja Aasian kasvaville markkinoille sekä Yhdysvaltoihin. www.lkab.com/sv/

ALMA Consulting Oy kehittää, markkinoi, toimittaa ja ylläpitää ALMA® suunnittelu-, kunnossapito-, teknisen tiedon ja tapahtumien hallintajärjestelmää, sekä tarjoaa siihen liittyviä palveluita. Yritys tarjoaa myös projektien, suunnittelun ja kunnossapidon tiedonhallinnan optimointipalveluita, sekä projekti- ja suunnittelupalveluita. ALMA® on ollut markkinoilla vuodesta 1986 ja tuotemerkki on rekisteröity 13 maassa. Yhtiö on asiantuntija- ja resurssiorganisaationa verkostoitunut toimituksissa, koulutuksessa ja tuotekehityksessä. www.alma.fi