Linus Bernas aloitti Kokkolassa sovellusarkkitehtinä

Kun on työskennellyt ohjelmistokehityksen parissa jo toista vuosikymmentä, kaipaa aina välillä takaisin perusasioiden pariin. Vitec ALMAn uusi sovellusarkkitehti Linus Bernas on nyt päässyt taas koodaamaan.

Sovellusarkkitehdin työ on Vitec ALMAssa luonnollisesti paljon muutakin kuin koodaamista. Jonkin verran kuitenkin myös sitä. Åbo Akademista diplomi-insinööriksi valmistunut Bernas on rakentanut monitasoisia ohjelmistoihin liittyviä ratkaisuja Vitec ALMAssa huhtikuun alusta lähtien.

"Asiakkaiden kannalta on tärkeintä, että he saavat itselleen juuri sellaisen järjestelmän, joka palvelee heitä parhaiten. Silta-vertausta käyttäen: ei ole järkeä rakentaa siltaa, joka kestää 100 000 kilon rekan painon, jos sillan yli ei ole koskaan tarkoitus ajaa 100 000 kilon rekalla. Tietojärjestelmiäkään ei kannata lähtökohtaisesti rakentaa aivan turhaan liian järeiksi ja moniulotteisiksi", toteaa Linus Bernas.

Hän muistuttaa myös, että hyvät järjestelmät, kuten ALMA, ovat kuitenkin tarvittaessa laajennettavissa ja päivitettävissä, jos on tarvetta ohjelmistopuolen raskaammalle ”rekkaliikenteelle”.

Koulutettua ja sitoutunutta väkeä

Bernas on kotoisin Vöyriltä ja asuu Kruunupyyssä, joten hän on pysytellyt Turussa opiskeluaan lukuun ottamatta lähellä kotikulmiaan. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi tytärtä sekä Kitito-niminen maatiaiskissa. Istumatyönsä takia Bernas yrittää harrastaa liikuntaa aina mahdollisuuksien mukaan.

"Tulin mielelläni Vitec ALMAan, kun tilaisuus avautui. Olen tehnyt paljon erilaisia töitä ohjelmistojen parissa ja täällä pääsen mukaan kiinnostaviin projekteihin. Tunsin myös jo entuudestaan muutamia ihmisiä Vitec ALMAlta, joten se helpotti tänne tuloa", kertoo Bernas.

Koronaviruksen takia koko ALMAn henkilöstö on etätöissä, joten läheskään kaikkia työkavereitaan Bernas ei ole ehtinyt vielä tavata kasvokkain.

"Vitec ALMA pitää hyvää huolta henkilöstöstään, joten tulen varmasti tapaamaan heidät kaikki ajan kuluessa. Koulutusmahdollisuuksia on paljon tarjolla ja sitä kautta pääsee kehittymään työssään. Meillä onkin täällä hyvin paljon osaavaa ja sitoutunutta väkeä töissä."