Kainuun Voima tehostaa tuotantoaan ALMAn avulla

Kainuun Voima Oy on Kajaanissa toimiva energiayhtiö, joka hankki Vitec ALMAlta modernin tietojärjestelmän tehostamaan toimintaansa. Monipuolisuus, hyvä käytettävyys, luotettavuus ja joustavuus ratkaisivat kilpailutuksen Vitec ALMAn eduksi.

Kajaanin kaupunki tarvitsee lämpöä ja sähköä. Kajaanilaiset yritykset tarvitsevat vielä lisäksi höyryä omiin tuotantoprosesseihinsa. Kaikkia näitä tuottaa Kajaanin Voima Oy. Yrityksellä on kaksi lämpövoimalaitosta ja kolme vesivoimalaitosta, joiden kunnossa- ja ylläpito tarvitsee jatkuvaa seurantaa.

- Hankimme ALMA-tietojärjestelmän useamman vanhemman järjestelmämme korvaajaksi. Tärkeintä meille on oman tuotantomme tehostaminen ja palveluiden tuottaminen asiakkaillemme. Vitec ALMAn järjestelmän hankinta on osa kehitystyötämme. Se on moderni ja monipuolinen tietojärjestelmä, jonka käytettävyys on hyvä ja toiminta luotettavaa. Kilpailutuksessa mukana olleet muut järjestelmät tuntuivat ALMAan verrattuina kankeilta, listaa käyttöpäällikkö Mika Paakkari Kainuun Voimasta.

ALMAn käyttö alkoi Kainuun Voimassa huhtikuussa 2020.

- Meillä on vain neljä henkeä yrityksen omilla palkkalistoilla. Kaikki muu toimintamme on ulkoistettu. Uusi tietojärjestelmä on todella tärkeä myös alihankkijoidemme kannalta. Me voimme seurata heidän toimintaansa lähes reaaliajassa ja he pääsevät helposti raportoimaan meille, mitä kentällä milloinkin tapahtuu. Laitteistojen huoltohistoria löytyy jatkossa ALMAsta, joka helpottaa koneiden kunnossapitoa. Asentajien ei tarvitse enää etsiskellä, mitä laitteelle on edellisillä huoltokerroilla tehty, kertoo Paakkari.

ALMAn käyttöä on tarkoitus laajentaa Kainuun Voimassa vähitellen ja integroida siihen uusia järjestelmiä ja ominaisuuksia. Nämä ovat tulevan syksyn kehityskohteita.
 

LUE LISÄÄ:

Tutustu Kainuun Voiman koko referenssitarinaan