Jari-Pekka Peiju tukee asiakkaita ALMAn käyttöönotossa

Jari-Pekka Peiju aloitti kesällä 2020 projekti-insinöörinä Vitec ALMAssa. Aikaisemmin tuotannon- sekä kunnossapidon johtotehtävissä lukuisia eri järjestelmiä käyttänyt Peiju tietää, että asiakkaan odotukset ovat aina kovat ja niihin on osattava vastata.

"Olen alunperin Kokkolasta kotoisin ja olen nyt monen vuoden muualla asumisen jälkeen palannut tänne takaisin. Kun huomasin keväällä, että Vitec ALMAlla oli kiinnostava työtehtävä haettavana, laitoin hakemuksen sisään. Vitec ALMA on hyvin hoidettu ja toimialallansa arvostettu yritys, jonka avulla pääsen itsekin olemaan digitalisaation aallonharjalla ja huippukehityksessä mukana, sanoo Peiju.

Aikaisemmin muun muassa prosessiteollisuudessa, ICT-alalla sekä valmistavassa tuotannossa  työskennellyt Peiju on nyt yksi tekijä lisää ALMAn kunnossapitojärjestelmien käyttöönotoissa. Koulutukseltaan hän on automaatio- ja tietotekniikan insinööri.

Avointa keskustelua perehdytyksessä

Ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet Vitec ALMAlla ennakko-odotusten mukaisesti. Rekrytointiprosessin ja perehdytyksen aikana kaikista työhön liittyvistä asioista ja odotuksista keskusteltiin selkeästi ja määrätietoisesti.

"Olemme edenneet suunnitellusti ja aivan loistavaa on ollut se, että käytännön töitä on pystynyt tekemään jo alusta lähtien. Mukavat työkaverit, joilla on oikea asenne, ovat auttaneet alkutaipaletta huomattavasti", kertoo Peiju.

Korona ei ole juurikaan vaikuttanut työntekoon.

"Olen ollut aika paljon toimistolla, koska myös perehdytys on ollut parempi toteuttaa näin. Turvavälien pitäminen on ollut helppoa, kun aika moni almalainen tekee kuitenkin jatkuvasti töitä etänä. Toimistolla myös työpisteiden ergonomia-asiat ovat kunnossa, toteaa Peiju.

Ratkaisuja jatkuvan parantamisen menetelmillä

Monessa erilaisessa yrityksessä ja työtehtävässä ollut Peiju hallitsee sujuvan asiakaspalvelun ja osaa katsoa asioita asiakkaiden näkökulmasta. Toiminnan jatkuva parantaminen on ollut hänelle aina lähtökohta kaikessa tekemisessä. Asiakkaan toivomukset on aina ratkaistava tavoitteiden mukaisesti ja niihin tulee samalla tuoda mahdollisimman paljon lisäarvoa.

Vapaa-aika Peijulla sujuu kuntoillen ja mökkeillen. Jos vaan muulta perhe-elämältä aikaa jää.

"Pienten lasten kanssa ei aika tule pitkäksi, vaan tekemistä riittää."

 

Teksti: Kai Tarkka