Gasgrid Finland valitsi uudeksi kunnossapito- ja omaisuudenhallintajärjestelmäkseen ALMAn

Kun Gasgrid Finlandilla todettiin, että käytössä olleen tietojärjestelmän elinkaari oli loppumassa, oli uusi valinta ALMA. Se täyttää Gasgridilla nykyiset määritellyt, mutta myös mahdolliset tulevaisuuden toiminnallisuustarpeet.

Gasgrid Finland Oy on valtio-omisteinen yhtiö, joka on järjestelmävastuuseen asetettu kaasun siirtoverkonhaltija ja operoi korkeapaineista maakaasun siirtojärjestelmää Suomessa. 

- Kartoitimme monia eri vaihtoehtoja uuden kunnossapidon ja omaisuudenhallintajärjestelmän löytymiseksi. Halusimme sellaisen, joka parantaa tiedolla johtamista ja toimii raportoinnin, analysoinnin ja tulevaisuuden suunnittelun tukena. Myös mahdollisuus kehittää järjestelmään liittyviä toiminnallisuuksia koettiin tarpeelliseksi, kertoo Gasgrid Finland Oy:n omaisuudenhallinnanpäällikkö Marko Ikävalko.

- Lisäksi ALMAssa on hyvä toiminnallisuuksien tuotto, käytettävyys ja ylläpidettävyys, hän listaa Gasgrid Finlandin tärkeimpiä tietojärjestelmän valintakriteerejä.

Gasgrid Finlandin omaisuudenhallintajärjestelmä on syksyllä 2020 vielä rakentamisvaiheessa. Odotukset ovat kuitenkin kovat. Järjestelmän käyttäjinä ovat Gasgrid Finlandin omat työntekijät, mutta myös palveluntuottajien ja yhteistyökumppanien edustajia. Kaikkiaan järjestelmällä tulee olemaan käyttäjiä noin sata henkeä. 

- Projektin alku on sujunut ongelmitta ilman teknisiä haasteita. Järjestelmän toiminnallisuuksista useita on päästy jo kokeilemaan käytännössä, joten tieto alkaa näin muuttumaan oikeasti näkyväksi, Marko Ikävalko toteaa.

 

LUE LISÄÄ:

Tutustu Gasgrid Finlandin koko referenssitarinaan