Case Salico: Käyttäjäystävällinen tietojärjestelmä vanhan tilalle

Käyttäjäystävällinen kotimainen tietojärjestelmä oli se, mitä kasvisten ja hedelmien jalostamiseen erikoistunut Salico Oy itselleen halusi. Vitec ALMAlta tällainen kunnossapidon ja dokumentaationhallinnan järjestelmä löytyi.

Salico osti kesällä 2019 Apetit Oyj:n tuoretuoteliiketoiminnan. Kaupan mukana Salicolle tuli käyttöön tietojärjestelmä, johon ei kuitenkaan oltu kovin tyytyväisiä.

"Olimme tutustuneet Vitec ALMAn tietojärjestelmään jo aikaisemmin. Sen käytettävyys oli hyvä ja räätälöinti onnistui meiltä itseltäkin vaivattomasti. Lisäksi halusimme järjestelmän, jonka tukitoiminnot on mahdollista saada omalla äidinkielellä", kertoo Salico Oy:n tekninen päällikkö Kari Vieno.

Salico Oy toimii elintarvikealalla, joka on hyvin tarkkaan seurattu ja sertifioitu toimiala. Jo kauan ennen koronakriisiä on elintarvikealalla tehty hyvin paljon ja järjestelmällisesti asiakas- ja laatuauditointeja sekä omavalvontaa. Kaikista tuotannonvaiheista ja tarkastuksista on tehtävä kirjaukset. Niiden avulla voidaan todentaa kasvisten ja hedelmien turvallisuus ja laatu.

Uusi tietojärjestelmä on sijoitus tulevaisuuteen, joten Vieno odottaa sen tuovan Salicolle paljon erilaisia hyötyjä tullessaan. Sijoitus maksaa itsensä takaisin toiminnan tehostumisen kautta.

Vitec ALMAn järjestelmän kunnosspito- ja dokumentaatiohallintajärjestelmä on otettu virallisesti käyttöön Salico Oy:ssä maaliskuussa 2020.

LUE LISÄÄ:

Tutustu Salico Oy:n koko referenssitarinaan