ALMAn tietojärjestelmä ekovoimalaitoshankkeen tukena

Lounavoima Oy halusi käyttöönsä tietojärjestelmän, joka tukee sen ekovoimalaitoksen toteuttamista suunnittelusta käyttöönottoon ja ylläpitoon saakka.

Ekovoimalaitos on Lounavoima Oy:n hanke, jossa rakennetaan Saloon uusimman teknologian mukainen kierrätyskelvotonta yhdyskuntajätettä polttoaineena käyttävä voimalaitos. Hankkeen tukena on alusta asti ALMAn toimittama tietojärjestelmä, jota hyödynnetään niin suunnitteluvaiheessa kuin myöhemmin voimalaitoksen kunnossapidossa.

Suunnittelun aikana saadaan rakennettua sähköinen tehdasmalli - tai ehkä oikeammin ”voimalamalli” - joka tekee siirtymisen projektin eri vaiheesta toiseen mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi.

"ALMAn järjestelmän käyttöönotto tapahtui meillä hyvin joustavasti. Sen avulla meillä on jatkuvasti ajantasainen tieto voimalaitoksen eri vaiheista ja toiminnoista. Järjestelmä kulkee myös mukana mobiilisti, mikä on tärkeää varsinkin, kun siirrytään myöhemmin suunnitteluvaiheesta yllä- ja kunnossapitoon", kertoo Lounavoiman toimitusjohtaja Petri Onikki.

Lounavoima Oy aloitti toimintansa vuoden 2017 lopussa. Samalla alkoi myös Salon Ekovoimalaitosprojekti. Voimalaitokseen tuodaan sen valmistumisen jälkeen jätteitä 17 kunnan alueelta. Lämpöä syntyy runsaasti itse polttoprosessin aikana, mutta sitä saadaan talteen myös tehokkaan savukaasunpuhdistuksen kautta. Ekovoimalaitoksen lämpö johdetaan Salon kaukolämpöverkkoon. Lisäksi myydään sähköä valtakunnanverkkoon.

Järjestelmä tulee säästämään runsaasti aikaa ja rahaa tulevien vuosien aikana. Lounavoimalle tärkeää on myös mutkaton siirtyminen suunnitteluvaiheesta vuoden 2021 alussa voimalaitoksen ylläpitoon.

 

Kiinnostuitko?

Lue koko Lounavoiman asiakastarina