ALMA on kasvuyritys ja menestyjä 2019

ALMA Consulting Oy on saanut Kauppalehden ”Kasvaja 2019” ja "Menestyjä 2019" -sertifikaatit.

Kun yrityksen liiketoiminta kasvaa useampana vuonna peräkkäin, se kertoo vahvasta kyvystä luoda menestyksekästä liiketoimintaa. Kauppalehden Kasvaja-sertifikaatin saaneen yrityksen liikevaihto on kolmen vuoden aikana kasvanut keskimäärin vuositasolla yli 10 prosenttiyksikköä päätoimialaluokkansa keskitasoa nopeammin.

Menestyjä-yritys kuuluu puolestaan joukkoon, jonka talousanalytiikan ammattilainen on todennut suoriutuvan myös vertaisiaan paremmin. Taloudellinen menestys rakentuu useista eri osa-alueista, kuten osaavasta yritysjohdosta, omistautuneesta henkilökunnasta, tehokkaista prosesseista ja asiakkaan ymmärtämisestä. Menestyjä-sertifikaatti ennakoi yrityksen tulevaa menestystä ja on siten vahva viesti tulevaisuuden osaajista kilpailtaessa.

”Yrityksemme laaja-alainen kasvu on ollut viime vuosina sitä luokkaa, että nyt meillä on niin Kauppalehden Kasvuyritys 2019 kuin Menestyjä 2019 -sertifikaatit. Se tarkoittaa tietenkin sitä, että voimme kiittää sekä asiakkaitamme että kaikkia almalaisia erinomaisesta yhteistyöstä ja samaan hiileen puhaltamisesta”, iloitsee ALMAn toimitusjohtaja Juha Nissilä.

Mistä sertifikaateissa on kyse?

Kasvuyritys-sertifikaatin saadakseen yrityksen on kasvettava useampana vuotena peräkkäin. Tunnustus voidaan myöntää yritykselle, joka on harjoittanut liiketoimintaa vähintään neljä vuotta ja kasvattanut liikevaihtoaan merkittävästi kolmen viimeisen vuoden aikana. Kauppalehden Kasvajat -kiertue järjestettiin tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Kiertue vieraili toukokuun aikana yhteensä viidellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Kauppalehti palkitsi jokaisella paikkakunnalla alueen parhaat kasvuyritykset. Niitä etsittiin kevään 2019 aikana tilinpäätösten ja yritysten omien ilmoitusten perusteella.

Myös menestyjäluokitus perustuu yritysten oikaistuihin tilinpäätöstietoihin. Luokituksessa yrityksen taloudellinen suorituskyky pisteytetään kuuden eri osa-alueen mukaan, joita ovat kasvu, kannattavuus, tulos, maksuvalmius, vakavaraisuus ja riskinsietokyky. Nämä kuusi osa-aluetta kuvaavat yrityksen toiminnan tärkeimpiä taloudellisia piirteitä, ja täydentävät toisiaan kuvaamassa yrityksen menestystä. Kullakin osa-alueella yritystä verrataan oman kokoluokkansa yrityksiin, kaikkiin Kauppalehden yritystietokannan yrityksiin sekä oman toimialansa yrityksiin.

”Kauppalehden Kasvaja ja Menestyjä -sertifikaatit kertovat liiketoimintamme volyymin vauhdikkaasta kasvusta ja yrityksen kokonaisvaltaisesta kehittymisestä. Ne välittävät myös vahvaa yritysmielikuvaa, sillä sertifikaatteja tarjotaan vain pienelle osalle suomalaisista yrityksistä. Olemme todella tyytyväisiä, että systemaattinen kehitystyömme yrityksen eteenpäin viemisessä on saanut nämä tunnustukset”, sanoo yli 30 vuotta alalla toiminutta ALMAa kuusi vuotta toimitusjohtajana luotsannut Juha Nissilä.


 

LUE LISÄÄ:

ALMA yrityksenä, tutustu tarinaamme