ALMA yrityksenä

Vitec ALMA Oy kehittää, markkinoi, toimittaa ja ylläpitää ALMA® suunnittelu-, kunnossapito-, teknisen tiedon ja tapahtumien hallintajärjestelmää ja siihen liittyviä palveluita. Tietojärjestelmätoimittajana roolimme on tuntea eri toimialojen tiedon logistiikka.

Me ALMAlla tiedämme, mitkä tiedot ovat arvokkaita tuotannolle ja sen toiminnoille ja miten ne tallennetaan. Tunnistamme millaiset käyttöliittymät sopivat eri ammattialoille, kuinka tiedot saadaan reaaliaikaisiksi ja miten ne linkitetään muihin järjestelmiin tai etäkäytetään. 

Toimintamme ydinosaaminen perustuu tiedonhallintaan. ALMAn kanssa koko tuotantolaitoksen elinkaari on otettu huomioon: varmistamme, että asiakkaamme tieto pysyy tallessa ja on hyödynnettävissä ajantasaisesti.

ALMA® -tuotemerkki on rekisteröity 13 maassa. Tähän päivään mennessä ALMAn käyttäjälisenssejä on prosessiteollisuudessa jo 7 000 noin 300 yrityksessä ja 46 maassa.

Kehitys

ALMA-ohjelmistoa on kehitetty jo yli 30 vuoden ajan yhteistyössä asiakkaiden ja tietoliikenne- sekä teollisuusalan yhteistyökumppaneiden kanssa.

Niin ohjelmisto- kuin tuoteratkaisuissamme näkyy henkilöstömme syvällinen asiantuntemus ja pitkä kokemus teollisuuden ja eri toimialojen projekteista, toimintaprosesseista, kunnossapidosta sekä tiedonhallinnasta. Yrityksemme ohjelmisto- ja integraatio-osaaminen on korkeatasoista ja olemme ylpeitä osaamisestamme.

Laatu

 

Suomen Asiakastieto on myöntänyt Vitec ALMA Oy:lle jälleen Suomen Vahvimmat -sertifikaatin.

Yrityksemme on saavuttanut korkean Rating Alfa -luottoluokituksen, johon yltää vain joka kymmenes suomalaisyritys. Luokitus on merkki yrityksen erinomaisista taloudellisista tunnusluvuista, positiivisista taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä.

Vitec ALMA Oy on Det Norske Veritasin auditoima ISO 9001:2015 –laatu-sertifikaatin mukaisesti (No. 68307-2009-AQ-FIN-FINAS). 

Olemme myös mukana Koodia Suomesta -kampanjassa. Koodia Suomesta -merkki helpottaa löytämään yritykset, jotka tarjoavat Suomessa tuotettuja ohjelmistopalveluita. 

ALMA® suunnittelu- ja tietämyshallintajärjestelmälle on myönnetty Avainlippu-alkuperäismerkin käyttöoikeus jo vuonna 2009. Olemme myös Suomalaisen Työn Liiton, PSK Standardisointiyhdistyksen ry:n sekä Teollisuuden hajautetun tiedonhallinnan yhdistys THTH ry:n jäsenyritys.

ALMAn tarina

AIM Automation and Instrumentation Management Oy (sittemmin ALMA Consulting Oy ja nykyinen Vitec ALMA Oy) syntyi innovatiivisessa ympäristössä vuonna 1986 tuotteistamaan Ahlströmin Varkauden paperitehtaan PK3-modernisointiprojektissa ilmenneitä tarpeita. Yrityksen henkilöosakkaina ja pääomistajina sekä perustajina olivat Matti Nissilä ja Kalervo Tervola.

ALMAn liiketoiminnan ideana on ollut alusta lähtien "tiedonhallinta tehtaalla" eli että projektissa syntyvä tieto jää tehtaan ja sen palvelutarjoajien käyttöön tehtaan koko elinkaaren ajaksi. Tuote sai nimekseen ALMA® Illinoisin Yliopistolla, jossa Kalervo teki väitöskirjansa, olevan ALMA MATER-patsaan mukaan. Patsas kuvastaa ajatusta tietämyksen hallinnasta:

”Me menneiden sukupolvien edustajat luovutamme tietomme Teille nuorille” ja ”Nuoret nousevat ylös ja siunaavat heidän muistonsa.” (vapaa suomennos).

Edelläkävijyyttä alusta alkaen

Valmis ratkaisu tiedonhallintaan olisi aluksi ostettu valmiina, jos sellainen olisi ollut saatavilla. Markkinoilla ei sellaista kuitenkaan ollut, vaan 1980-luvun lopulla tarjolla oli lähinnä konepuolta varten tarkoitettuja kunnossapito-ohjelmia. Ne eivät soveltuneet automaatio- ja sähköosaajille, joille kunnossapito on enemmän tiedonhallintaa kuin materiaalihallintaa.

Matti toimi automaatio-osaston päällikkönä. Hänen vastuulleen kuuluivat projektit, suunnittelu ja kunnossapito, eli elinkaarihallinta. Kun Kalervo toi mukanaan viimeisimmän käyttöliittymäteknologian eli Macintoshin hiiren ja samalla Maciin oli saatavissa relatiotietokantasovelluskehitin niin yhdistyivät tehtaan tarve ja uusin teknologia, syntyi ALMA. 

ALMAn ensimmäinen varsinainen asiakas oli Kemira Kokkola vuonna 1987. Heille toimitettiin Macintosh-pohjainen tehdasverkko, jossa yksi muutos päivittyi kaikille käyttäjille reaaliajassa. Kyseessä oli nykyinen FieldALMA. Ahlströmin Varkauden voimalaitos rakennettiin ALMAa hyödyntäen vuonna 1988. Asiakas laski, että sen suorat säästöt olivat 1.200.000 silloista Suomen markkaa. ALMAlaisille poiki lisää töitä: sähköpuoli halusi myös oman sovelluksensa, SIIRIn. Samoin konemiehet, joille toteutettiin TERO konekunnossapitoon ja materiaalihallintoon.

Windows ja etätyöskentely toivat jälleen uutta

Kun Windows tuli markkinoille vuonna 1991, ALMAn käyttämä relaatiotietokantapohjainen sovelluskehitin pyöri Windowsissa ilman koodimuutoksia. ALMA sai pitkän etumatkan kilpailijoihin nähden. Etäyhteyksien halpenemisen myötä mahdollistui etätyö ja ALMAa päästiin laajentamaan konseptina tehtaan aitojen sisäpuolelta kansalliseksi ajasta ja paikasta riippumattomaksi elinkaarihallinnaksi. Samalla tuotteistettiin ratkaisukirjastot ja käyttöönotto sekä asiakastuki, johon kuului etäyhteys asiakkaan sovellukseen sekä päivitykset. 

Kehittimen silloinen rajoittuneisuus alkoi kuitenkin näkyä etenevän teknologiakehityksen myötä. Tuli aika yhdistää koko tuoteperhe modernilla oliopohjaisella tietokantariippumattomalla teknologialla yhdeksi ALMAksi. Sen päätavoitteiksi asetettiin markkinatutkimuksen tulosten pohjalta helppokäyttöisyys ja integroitavuus muihin järjestelmiin. Edelläkävijä julkisti myös mobiilisovelluksen.Uuden sukupolven ALMAlla on sittemmin toteutettu konsernisovelluksia, joissa on yhtenäistetty työtavat, käytettävät ratkaisut sekä otettu ALMA tukemaan tuotantoa. Asiakkaamme ovat kiittäneet meitä siitä, miten saavutetut tuotot ja säästöt ovat moninkertaisia vuodessa hankintahintaan verrattuna.

Tiedontarve ei lopu

ALMAn valittu teknologia-alusta on osoittautunut kestäväksi ja elinkaareltaan turvatuksi pitkälle tulevaisuuteen. Se on mahdollistanut meille ratkaisujen pitkäjänteisen kehityksen asiakkaidemme hyödyksi. Tänä päivänä ALMAn järjestelmäratkaisulla voidaan toteuttaa tuotantolaitoksen ja palveluprosessien elinkaarihallinnan tarpeet ainutlaatuisella tavalla jo esisuunnitteluvaiheesta lähtien. Kunnossapidon, materiaalihallinnan, hankinnan, liikkuva työn, myynnin ja kiinteistöhuollon ratkaisut voidaan toteuttaa samalla järjestelmäalustalla kuin suunnittelu ja projektointi eri käyttäjäroolien tarpeet ja käyttötavat, käyttöliittymät sekä tietoturva huomioiden. Asiakkaiden ratkaisuja voidaan joustavasti skaalata muuttuviin tarpeisiin.

Alun innostavat visiointimme tulevaisuuden mahdollisuuksista eivät ole myöskään loppuneet. Yhdessä asiakkaidemme kanssa toteutamme heidän tarpeitaan ALMAn visionäärisyyteen tukeutuen.
 

 

Tyylitiedostojen luokka: 
page-company